• امروز : دوشنبه - ۱۹ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 9 September - 2024

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از افزایش شیوع استئوپروز و بروز شکستگی ناشی از آن در گیلان خبر داد

  • کد خبر : 4162
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۵
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از افزایش شیوع استئوپروز و بروز شکستگی ناشی از آن در گیلان خبر داد
به گزارش گیل نوین/ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وبدا) دکتر آبتین حیدرزاده- معاون بهداشتی دانشگاه، با بیان اینکه با افزایش جمعیت افراد مسن در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران و به ویژه استان گیلان، شیوع استئوپروز و بروز شکستگی ناشی از آن رو به افزایش است […]

به گزارش گیل نوین/ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وبدا )؛ دکتر آبتین حیدرزاده- معاون بهداشتی دانشگاه، با بیان اینکه با افزایش جمعیت افراد مسن در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران و به ویژه استان گیلان، شیوع استئوپروز و بروز شکستگی ناشی از آن رو به افزایش است اظهار داشت: شعار امسال روز جهانی پوکی استخوان( ۲۰ اکتبر) با توجه به اهمیت تشخیص زودهنگام در پیشگیری از عوارض این بیماری همانند سال گذشته  “مهار پوکی استخوان با تشخیص به موقع” است.
وی افزود: مطالعات نشان می دهد از هر سه زن بالای ۵۰ سال، یک نفر و از هر پنج مرد بالای ۵۰ سال یک نفر، شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند که همین امر با تحمیل هزینه های بالایی بر جامعه و افراد باعث ایجاد چالش در سلامت عمومی می شود به ویژه اینکه اکثر بیماران با مبتلا پوکی استخوان تحت درمان قرار نمی گیرند.
دکتر حیدرزاده شکستگی را مهم ترین عارضه پوکی استخوان در سنین بالا برشمرد و اظهار داشت: شکستگی ناشی از پوکی استخوان با صدمات ناچیز مانند افتادن از حالت ایستاده هم رخ می دهد و شکستگی مهره ای می تواند بدون افتادن یا آسیب خاص، حتی طی فعالیت های معمول روزانه اتفاق بیفتد.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه شکستگی های مرتبط با پوکی استخوان اغلب منجر به درد، ناتوانی و کاهش کیفیت زندگی می شوند، خاطر نشان کرد: تشخیص به موقع پوکی استخوان از اهمیت بسزایی برخوردار است به طوری که اگر در صورت صلاحدید پزشک با درمان و پیگیری دستورات درمانی همراه باشد می تواند موجب کاهش احتمال شکستگی، کاهش هزینه های اقتصادی خانواده و سیستم بهداشتی، کاهش احتمال وابستگی و از بین رفتن استقلال فرد و همچنین کاهش مرگ و میر در افراد در معرض خطر شود.
به گفته ی وی، انجام معاینه بالینی و گرفتن شرح حال و بررسی عوامل خطر ابتلا به پوکی استخوان در تمامی خانم های ۵۰ بالای سال و مردان بالای ۷۰ سال توصیه می شود.
دکتر حیدرزاده با اشاره به اهمیت اصلاح سبک زندگی در پیشگیری از بروز پوکی استخوان عنوان کرد: با اصلاح سبک زندگی از بروز پوکی استخوان می توان پیشگیری و یا در صورت ابتلا، عوارض آن از جمله شکستگی را کنترل کرد.

وی افزود: اقداماتی نظیر داشتن تغذیه مناسب و انجام مداوم ورزش به حفظ قدرت استخوانی و جلوگیری از شکستگی های آینده می انجامد و در صورت تجویز پزشک، مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین دی می تواند به بهبود وضعیت استخوان ها کمک کند. همچنین برای کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و از بین بردن خطرات بالقوه مواجهه با شکستگی لازم است از مصرف سیگار اجتناب کرد.

این مقام مسوول در پایان سخنان خود، تصریح کرد: این سبک زندگی “استخوان سالم”  علاوه بر افراد مبتلا به کاهش توده استخوانی و بیماران مبتلا به پوکی استخوان بلکه برای همه ی افراد، مهم است.

لینک کوتاه : https://gilnovin.ir/?p=4162
  • منبع : گیل نوین

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • پیام هایی که حاوی تهمت، افترا و غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهد شد.
  • دیدگاه های شما، پس از تایید مدیریت در وب سایت خبری گیل نوین منتشر خواهد شد.